Nyckelkund

Nu kanske jag var lite snäsig ikväll, men så här var det:
För lääängesen blev jag nyckelkund hos swedbank. Det är så lätt att prata in mig i saker och jag tyckte att det lät bra. Dels så fick jag ett världsnaturkort som faktiskt har varit super när man varit utomlands då man kan handla på det och betala räntefritt månaden därefter, på så vis behöver man inte ha en massa pengar med sig. Sen var det bra att de tog hand om placeringarna av mina pensionsfonder.

Men nu har de slutat placera i fonder åt en och dessutom är internet så lättillgängligt utomlands. Så idag behöver man inte ha mycket pengar på kortet, man kan lätt gå in och föra över mer om det skulle behövas då det oftast är  wifi på hotellet och väldigt lätt att kolla åt mobilbanken.
Att jag ikväll dessutom satt och väntade och väntade på att de skulle ringa om vårt inbokade telefonmöte fick mig att bli less. Så jag skrev ett snäsigt mail:
"Här har jag nu suttit och väntat i 1.5 timme på den inbokade rådgivningen.... Roligare kvällar har man ju haft"
 
Kan tyckas lite onödigt men jag blev less....nu tänker jag nog avsluta det här med nyckelkund. Närmare 500kr/år - inte värt det. Har funderat på att avsluta det länge och ikväll rann bägaren över :)
Det enda jag vill ha är internetbank, telefonbank och ett visakort och det kan jag nog få mycket billigare. Så jag tänker plocka bort några vuxenpoäng från min lista och avsäga mig det här...när de nu ringer...OM de nu ringer.
 
#1 - - Hanna:

Hej!

Jag blev också nyckelkund som du, och insåg även jag nyligt att 500kr/år var deras rådgivning inte värt, som man kan få gratis hos andra.
Har du hunnit kolla vad du vill byta till för bank.
Jag har beslutsångest över valet till nya banken.
Gillar bloggen din. // Hanna

Svar: Tack så mycket :)Jag tänker helt enkelt göra så att jag säger upp nyckelkund-avtalet men stannar som kund hos swedbank. Man kan få tjänsterna som man behöver för mindre pengar, t.ex. telefonbank, visakort m.m. vilket ju egentligen är allt man behöver :)
Men det kan hända att jag kollar efter en annan bank lite senare då jag inte tycker att de har så bra avtal på pensionssparandet. Men det får bli en senare fråga :)
Lycka till med ditt val nu och säg gärna till om du hittar någon bank du kan rekommendera :)
★ Cochise